Förutom att varorna är ekologisk framtagna så arbetar vi med en hållbar helhet. Det innebär att övergripande miljöhänsyn ska styra all verksamhet och alltid vara huvudmålet. Kan vi hjälpa fler kunder och partners att få en mer transparent insyn i hur framförallt okontrollerad bomull påverkar både oss människor och natur har vi gjort vårt jobb. Det är en filosofi som vi delar med våra samarbetspartners och leverantörer.
Det är med beslut tagna med miljöhänsyn och genom kontrollering via tredjepartsväg som vi kan vara säker på att det vi erbjuder är hållbart.
Vi arbetar, handlar, äter och lever med detta tänk och vi är noga med källsortering. Finns möjligheten tar vi gärna cykeln eller tåg till möten, vi har gröna webbservrar och ekologiskt kaffe vilket är bara några vardagliga exempel.

Vi har valt noga bland leverantörer och varumärken. Mer om varje produkt kan ni läsa om i respektive produktsida. Förutom tydlig information om plagget kan ni även läsa om materialet och certifikaten som kontrollerat produkter. Nedan kan ni läsa om textilmaterial som vi framförallt arbetar med, vilka fördelar de har för naturen och i praktiken bl.a. Ni kan även läsa sammanfattat om våra vanliga certifikat som ni hittar bland våra produkter och tryck.

Miljö

Arbetsvillkor

Tryck

Miljö

Hur kan vi garantera att det är miljövänligt?
Genom bland annat märkningar och tester som vi har noga valt bland oberoende och icke vinstdrivande kravmärkningar runt om i världen som arbetar med kvalitetskontroller för kvalitet, miljö och arbetsvillkor. Detta med oannonserade besök, krav på dokumentation och textiltester på ett så effektivt och genomskinligt sätt som möjligt. Läs gärna mer på Märkningar och certifikat.

Arbetsvillkor

Hur kan vi garantera att våra produkter rättvist producerade?
Vi jobbar endast med oberoende kontrollerade kläder med kända certifikat. De handlar t.ex. om levnadslön istället för minimumlön, fria fackföreningar, försäkringar och arbetstrygghet. Om ditt barn är sjukt och måste stanna hemma så ska du ha rätt till VAB. Arbetsplatserna ska tydligt jobba med jämställdhet och säkerhet för alla anställda. Gröna Tryck´s vision är att förändra textilbranchen inom promotion och att alla importerade profilkläder ska vara oberoende kontrollerad och leva upp till satta minimumkraven för arbetsvillkor.

Tryck

Vi var faktiskt först i Sverige då vi 2009 satte ftalatfri screenfärg som standard för alla våra tryck. Idag jobbar vi med en GOTS-certifierad färg utan både PVC och ftalater. Förutom screentryck jobbar vi både med brodyr, CMYK-transfertryck (ej digitaltryck) samt tampotryck och lasergravyr via partners i Sverige och utomlands.