Hur går en beställning till?

– Vi lyssnar på ditt behov och anpassar en lösning efter dina kriterier. Efter vi hittat produkten som passar bäst, tar vi fram motivet och en första korrektur. Efter godkänande av order beställs produkterna och anländer till tryckeriet. Dessa trycks, packas och levereras till din dörr.

Hur kommer mitt färdiga tryck se ut?

– Vi skickar alltid en detaljerad korrektur på ditt tryck på vald produkt, antingen vet du själv exakt hur du vill ha det annars kommer vi gärna med förslag. I korrekturen ser du enkelt både storlek och placering av ditt tryck.

Kan man beställa prover?

Känner du dig osäker på hur storlekarna eller färgerna ser ut i verkligheten får du självklart beställa ett prov. Hör bara av dig om vilka modeller som känns bäst så skickar vi dem oftast redan samma dag.

Vad är minimumbeställning och kan jag blanda storlekar och plaggfärger?

– Minimum beställning är 25 st screentryck, för jackor är 10 st. Det betyder t.ex. att kan välja 15 t-shirts, 5 huvtröjor och 5 sweatshirts så länge det är samma tryck.
Storlekar, plaggfärger och modeller får väljas fritt, önskas extra färgbyte för tryckfärgen kostar det 170 SEK per färg.

Vilka färger kan jag välja mellan och kan jag beställa kläder utan tryck?

– Hos oss kan du välja upp till 8 tryckfärger i hela PMS-färgskalan, oftast har du din logotyp i PMS och då går vi direkt efter den. Har du den i CMYK eller RGB så hjälper vi dig ta fram den färg som matchar bäst. Genom screentryckt rastertryck kan vi även trycka fotomotiv. Det går även bra att beställa våra produkter utan tryck om så önskas.

Vilket typ av tryck ska jag välja?

– Vi trycker både med PVC- och ftalatfritt screentryck (vilket är den absolut mest kvalitativa tekniken inom textiltryck)och brodyr. Vi brukar endast rekommendera brodyr till pikéer, jackor och mössor, för andra textilprodukter brukar screentryck passa bäst. För giveaways och andra hårda produkter trycker vi med ftalatfria tampotryck eller lasergravyr.

Vad är schablonkostnad och brodyrkort?

– En shablonkostnad tas ut för förberedelserna som krävs för att trycka varje färg. Kallas också ofta för ramkostnad eller stencilkostnad. Dessa kostar 350 SEK per färg. Brodyrkartor är en engångskostnad där man för hand bestämmer hur brodyrmaskinen lägger stygnen.
Denna kostar 725 SEK per logotyp.

Vad är en vektorbild?

– Vektorgrafik kan, till skillnad från pixelbilder, förstoras oändligt utan att förlora skärpa. Ett exempel på vektor som de flesta jobbar med dagligen är text. För att få bäst möjliga resultat (textiltryck, banderoller) krävs en vektorbild (alt. fotobild i.tiff). Har du inte en vektorbild kanske du har en aning om vad fonten heter, annars hjälper vi dig självklart med att vektorisera ditt motiv för 250 SEK/motiv.

Jag tänkte lägga en order men är inte riktigt säker på vilka storlekar som blir bäst?

– Vi brukar ha en bra uppfattning om standardstorlekar beroende på användningsområde. Kontakta oss och säg vad plaggen ska användas till så hjälper vi dig. Gäller det t.ex. jackor kan det vara bra att maila runt till de anställda för att vara säker på vilka storlekar de behöver. För att få en bättre bild av storlekarna på våra produkter får du gärna läsa vår storleksguide inne på produktsidorna.