Varför väljer ni att arbeta hållbart?

Det är självklart att arbeta hållbart, affärsekonomiskt, ur vårt eget och ur ett rättvisetänk, speciellt i bransch som påverkar så många människor och miljöer. Det är viktigt att det är roligt och att vi känner en personlig koppling men visst även strategiskt. Vi vill jobba med företag som står för kvalitet och då är det är väldigt viktigt del.

Varför just den här branschen?

I grund och botten var tanken att lansera ett eget producerat klädmärke. En av grundpelarna var att vi ville kunna skryta över kläderna. Vi ville göra kläder vi själva kunde stå för. Efter jobbat med ett par klädmärken fick vi snabbt samtal från företag och föreningar som undrade om det var vi som tryckte med den gröna färgen. Vi har än tills idag tryckt ca 5 t-shirts till det egna klädmärket, det blev helt enkelt roligare att trycka åt andra!

Hur kan ni garantera att det är miljövänligt?

Genom bland annat märkningar och prover, vi har noga valt bland oberoende och de striktaste kravmärkningarna i världen som arbetar med kvalitetskontroller. Med oannonserade besök, krav på dokumentation och textiltester på ett så effektivt och genomskinligt sätt som möjligt. Läs gärna mer på Märkningar och certifikat.

Vad gör ni när ni inte jobbar?

Uppväxten i inlandet har gett oss båda ett stort intresse av att vistas i naturen. Antingen ståendes efter en fors med fiskespö i hand eller möta vårsolen med en snowboard under fötterna.