fbpx

100 stycken fabriker stängda

Vi vill uppmärksamma att just nu pågår en mycket viktig strejk för många textilarbetare i Bangladesh som grundar sig i arbetsmiljö och löner, frågor som länge som diskuterats men i våras fick vatten på sin kvarn i och med att fabriken Rana Plaza i Dhaka rasade och orskade nästan 1200 dödsoffer och över det dubbla skadade.

Samtalen har pågått länge, fack, regeringsrepresentanter & företag har kommit överrens om nya minimulöner, ca 440 kronor i månaden från tidigare 245 kr som fastställdes 2010. Dock begär arbetarna ca 660 kronor i månaden. Kulmen skedde i september då nästan 50.000 arbetare gick ut och protesterade  och nu väcks allt tydligare frågor om vår konsumtions då fler och fler fabriker måste hållas stängda.

Nedan är en film från ett seminarium om just dessa frågor som höll strax efter Rana Plaza kollapsen. Ta er gärna tiden att titta igenom hela seminariet och framöver kommer vi fortsätta hålla er uppdaterade hur det går för textilarbetarna i Bangladesh.

Information om Covid-19
Vi kan fortfarande ta emot och skicka ordrar som vanligt, men kan eventuellt ha lite längre leveranstid på vissa produkter.
X