fbpx

Deltagare i ekologiska kläder i samarbete med Gröna Tryck

timthumb
I ett roligt samarbete med Crossing Boarders använder de helt ekologiska kläder  till sina deltagare och ledare för Crossing Boarders camp 2014.
Kläderna är kontrollerade av Fairwear och Fairtrade, oberoende produktmärkningar för att säkerställa en trygg och rättvis arbetsmiljö för anställda. En viktig kugge i hållbar textilindustri med långsiktiga lönenivår och trygghetsavtal. Ofta är det kvinnor som arbetar inom textilproduktion och med denna typ av märkningar och kontroller kan en ond cirkel brytas då det ofta är döttrar som måste arbeta om mamma är sjuk eller ta extra pass i fabriker då lönen inte räcker till, nu kan barnen istället utbilda sig och på så väg även utveckla sin egen vardag.
Till odlingen av bomullen användes biologiska bekämpningsmedel. Istället för att använda vanliga, giftiga bekämpningsmedel så besprutades bomullsplantorna med sockervatten. Myror älskar socker och ser plantaget som sitt skafferi som de måste försvara från bomullsskalbaggar och andra skadeinsekters attacker.
Vill ni läsa mer om Crossing Boarders Camp kan ni klicka er vidare här.
Tack Crossing Boarders för ett givande samarbete!
Information om Covid-19
Vi kan fortfarande ta emot och skicka ordrar som vanligt, men kan eventuellt ha lite längre leveranstid på vissa produkter.
X