fbpx

Intressanta dagar på Västerbottens Museum

outfit

Just nu pågår ett jätteroligt initiativ av Västerbottens Museum som välkomnar till en programserie där Västerbottens Museum sätter kläder i fokus. De studerar plagg utifrån odling, tillverkning och distribution och frågar sig ”Hur hållbart är vårt klädbruk?”. Var med och diskutera och undersök hållbarhetsaspekter i workhops. Ta gärna med dig ett plagg, ett minne och din egen kunskap om hållbarhet och få en dag med massor av mersmak

30 mars: Vi undersöker handgjorda och lokalt tillverkade kläder från 1860 till 1940. Introduktion av antikvarie Hillevi Wadensten, Västerbottens museum. Workshopledare: Heléne Idahl.

13 april: Kläder från 1950–60-tal. Tema: konfektionsplagg. Om skrädderi – ett gammalt yrke som skapar framtidens vintage. Introduktion av klädskapare Sanna Ljung. Workshopledare: Heléne Idahl.

27 april: Kläder från 1970–2000-tal, när produktionen flyttar utomlands. Sanna Ljung berättar om konfektionsindustrin idag. Workshopledare: Heléne Idahl.

 

Information om Covid-19
Vi kan fortfarande ta emot och skicka ordrar som vanligt, men kan eventuellt ha lite längre leveranstid på vissa produkter.
X